Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου

Συνεδρίαση υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.), πραγματοποιήθηκε στις 13-11-2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων – καταπτώσεις – παγετός – χιονοπτώσεις). Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Δ/της του ΚΕΝ Άρτας Αν/χης Βαρέλης, o Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας κ. Σκανδάλης, ο Αντ/χος του Δήμου Αρταίων κ. Φώτιος Γεωργίου, ο Αντ/χος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Αποστόλου, ο Αντ/χος του Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων κ. Σιμόπουλος, ο Αντ/χος του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Σερβετάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Παπαγιάννης, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, του ΥΗΣ Πουρναρίου, της Δ/νσης Δασών Άρτας, της ΔΕΥΑΑ, ο Πρόεδρος Ραδιοερασιτεχνών κ. Σκανδάλης Γιώργος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ανοίγοντας την συνεδρίαση τόνισε την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των περσινών χιονοπτώσεων στο ορεινό δίκτυο. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις συνεχείς κλοπές υλικού από τα αντλιοστάσια Στρογγυλής και Βίγλας και ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα και αναλύθηκαν διεξοδικά οι ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών που θα προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών τάφρων, η προμήθεια αλατιού για τον παγετό και η διάθεση των απαραίτητων μηχανημάτων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς κλείνοντας τη συζήτηση, τόνισε την ανάγκη συμμετοχής των Δήμων αλλά και των πολιτών της ορεινής περιοχής στην αντιμετώπιση των καταπτώσεων βράχων στο οδικό δίκτυο και ζήτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς την απαραίτητη συνεργασία έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιθανές έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν, άμεσα και αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.